Gratis download

Het einde van het schooljaar komt in zicht. De leerlingen van groep 8 zijn al volop bezig met voorbereiding musical, kamp en afsluitende opdrachten. Deze leerlingen verlaten bijna de basisschool waar zij hopelijk een fijne tijd beleefd hebben. Sommige leerlingen zullen de overstap naar het VO zonder problemen maken, voor andere leerlingen is het verstandig om ‘voorwerk’ te doen. Neem daarvoor het gratis document:

Zoek op internet de site van de nieuwe school en misschien kun je ook afbeeldingen vinden. Soms mag je een dag meedraaien. Misschien kun je er als begeleider of ouder met de leerling al een keer langs rijden. Oefen het busritje of fiets al een keer richting de nieuwe school.

De werkbladen van het gratis document kunnen steun bieden. Bespreek in ieder geval met je leerling/kind hoe hij/zij tegen de overstap aankijkt. Werk rustig toe naar de veranderingen die komen gaan. Veel succes maar vooral ook plezier met deze ontdekkingsreis.

autisme, downsyndroom en taal, rekenen, schrijven, wereldoriëntatie, downsyndroom en ontwikkeling, inclusief onderwijs, reken(ortho)didactiek