Tips – links – lesmateriaal

zelfstandigheid moet je leren Begeleiden doe je samen: leerkracht, begeleider en ouders Welk materiaal kan ik gebruiken? Zelfstandig een taak doen is een apart aan te leren vaardigheid
Tips voor organisatie in je groep Organisatie in groep 1 en 2 Organisatie in groep 3 Organisatie in de middenbouw Organisatie in de bovenbouw
Links naar bedrijven en lesmateriaal Links naar bedrijven Links naar lesmateriaal

Bloon – Wrts – Nieuwsbegrip – Het gebaar van de dag – Sclera picto’s

Bloon

Bloon is een website waar je spellingwoorden kunt invoeren voor een leerling of voor een groep leerlingen. We zetten dit vaak in voor onze eigen leerlingen.

In een week staat een spellingprobleem centraal. Combineer werkbladen van Opjeeigenwijze met met het oefenen met bloon op de computer. Het werken op de computer train je in: hoe begin je, maak je taak af, wat doe je als je bloon af hebt?

Je kunt een weektaak maken waarin je werkbladen en bloon afwisselt.

Wrts

Voor velen bekend? Wrts gebruik je om woorden te oefenen. Dit kan voor spelling en voor talen.

Voor Engels kun je (ouders en leerkracht samen) een beperkte set uit de methode selecteren, laten we zeggen 10 woorden of korte zinnen. Huiswerk thuis: oefen de woorden met wrts. Op school: de eigen toets. De toets doe je op het moment dat de klas ook de toets doet.

Nieuwsbegrip

Voor begrijpend lezen gebruikt een aantal scholen nieuwsbegrip. Per week proberen we materiaal aan te reiken om het thema aan te kunnen bieden. Je kunt delen uit nieuwsbegrip combineren met suggesties.

Het gebaar van de dag

Voor wie met gebaren werkt: Op de website Het gebaar van de dag laat Emily elke dag een nieuw gebaar zien.

Sclera picto’s

Regels kun je duidelijk maken door samen met je leerling foto’s te maken. Heb je hier geen tijd voor dan kun je pictogrammen van Sclera gebruiken.