Rekenen – algemeen – basisblad

rekenen_11_1 rekenen_11_2Spelbord

Wie is de wijsneus?

Voorblad voor een werkboekje

Werkboekje rekenen basisonderwijs speciaal onderwijs

 

Dit is een pakketje met voorbladen voor werkboekjes. Je kunt ze gebruiken om rekenwerkboekjes te maken. Denk aan een algemeen rekenboek, klok- of geldboekje. Gebruik een boekje bij de weektaak waarin de bladen zitten die zelfstandig gemaakt kunnen worden.
Of druk een setje werkbladen af en geef het een voorblad met rekenen. Op deze manier laat je de klok/geld op verschillende momenten aan bod komen gedurende de week. Het werkboek met algemene rekenbladen vul je met wisselende rekenopdrachten.


Evenveel en eerlijk verdelen

basis begrip evenveel eerlijk verdelen, werkbladen basisonderwijs speciaal onderwijs groep 1, groep 2, groep 3, groep 4

Deze bladen zijn uitermate geschikt om handelend bezig te zijn met het begrip evenveel. De leerling ziet dat 3 pennen niet hetzelfde is als 3 boeken, maar dat het wel evenveel is. Belangrijk om te weten. Een leuke activiteit is een x-aantal grondplaten achter elkaar te leggen en een trein van evenveel te maken.


Plaatsbepaling

werkbladen rekenen linksboven linksonder rechtsboven rechtsonder basisschool speciaal onderwijs

Een voorwaarde om te kunnen rekenen is richting en plaatsbepaling in de ruimte. Het is dus heel belangrijk om te weten hoe je zelf deelneemt aan de ruimte. Kruip onder een stoel, ga op tafel staan en verzin maar door.


Grondplaat met raster

Natuurlijk is het leuk om op tafel met deze grondplaten aan de slag te gaan, maar denk ook eens aan een grondplaat te maken op de vloer. Op deze manier kun je zelf lopen en springen in de vakken.