Nieuw in september 2019

Kalender van september 2019

Tip Nieuwsbegrip – Het stikstofprobleem

Om begrippen duidelijk te maken (stikstof, schadelijk, uitstoot) zou je kunnen starten met Weerklank van Kentalis. De begrippen worden met afbeeldingen duidelijk gemaakt. Daarna kun je verder met de opdrachten van Nieuwsbegrip of je maakt met je leerling een tekening/overzicht van de tekst. Op deze manier heb je een praatplaat en kan je leerling zelf vertellen over deze tekst.

Ook hebben wij gezorgd voor twee doebladen bij dit onderwerp. Dit probleem wordt regelmatig besproken op het nieuws en het is dus belangrijk dat de kinderen hier over mee kunnen praten. Misschien is [Download niet gevonden] te gebruiken als zelfstandig te verwerken opdracht.

Schooltv zoekterm stikstof


Communicatie

Voor als je wilt vertellen met foto’s en tekeningen: t/r - vertelblad weekend of vakantie.


Woorden en spelling

   

Compleet pakket om een week lang te oefenen inclusief dictee en huiswerk. Beginnend met mkm-woorden met a, e, i, o en u. Kies de bladen die je kunt gebruiken.


Alle blokletters om over te trekken verzameld in één document: s - blokletter - van a tot z + aa, au etc.. Bij deze menuknop vind je ook per letter(combinatie) documenten. Die zijn wat uitgebreider. Maar als je voldoende hebt aan 2 pagina’s om een letter te oefenen dan is bovenstaand document misschien voldoende materiaal.


rekenen algemeen

r - maak groepjes / aantal in kolomdiagram - gr 2/3