Nieuw in oktober 2022

Vaardigheden, maak een verslag, gebruik de computer, tekenen, knutselen, recepten

Bedroefd – jaloers – uitgelaten – verwaand. Wat moeilijker woorden die een gevoel aangeven. Wat betekent het?

De aanleiding van dit document was een woordenschatoefening op school waarbij woorden weinig verband met elkaar leken te hebben. Onze leerling moest teveel van het ene onderwerp naar het andere. Daarnaast speelde er net een thema dat over gevoelens ging.

Het document is dan ook te vinden bij woordenschat – zie het verband als bij wereldwijs – doen – gedrag & emotie.

Woordenschat

Bij dit bestaande document is beeldvorming zintuigen toegevoegd en kun je hier korte zinnen mee maken. Ook vind je een opdracht waarbij je ogen, neus en mond kunt opplakken op een gezicht.

Het document staat bij de basiswoorden.

 


de klok en de tijd

Een klant vroeg ons om de kwartieren met de digitale klok. De uren en de halve uren staan al op de site, maar deze is nieuw: r - de digitale klok 24 uur - kwart over, kwart voor en de mix - 41p. .

Je kunt de bladen inzetten zo je zelf wilt. De knipkaarten kun je bij elkaar laten zoeken, memory spelen, bij een spelbord leggen of bij activiteiten gedurende de dag laten neerleggen. Als voorbereiding voor de lesstof of juist om te kijken of je leerling de kloktijden beheerst.

Kleine verzoeken vinden we leuk om uit te werken. Momenteel ligt er veel van dat soort verzoeken om uit te werken en daar nemen we graag de tijd voor. Maar het kan dus even duren voor het op de site komt. Grote verzoeken kunnen we helaas niet aanpakken.