Nieuw in november 2019

Kalender van november 2019

Tip Nieuwsbegrip – Dierenmummies in Egypte

Nieuwsbegrip gaat over een opgraving van een graf vol mummies in Egypte. Het zijn mummies van dieren.

Je kunt gebruik maken van de algemene bladen van de site: w - basisblad - kenmerk - schrijf, teken en verzin dingen bij je onderwerp  neem blad 5 t/m 7.

Zoek foto’s en maak een omschrijving van een aantal woorden die je samen met je leerling uit de tekst haalt. Bekijk de uitleg van woorden door Kentalis voordat je aan de slag gaat met de tekst: zie Weerwoord Kentalis


s - schrijf mkm-woorden over

Woorden en spelling

Na lang en rijp beraad, oké, en een verzoekje door één van onze klanten toch besloten om deze te maken, ondanks verschillen in uitspraak van de ‘uu’ in ‘fuut’ en in ‘muur’:

   

We werken verder aan het spellingpakket met de klanken die uit twee letters bestaan. De bestanden ‘schrijf de woorden over’ in het menu schrijven verdwijnen hierdoor langzamerhand Daarvoor in de plaats komt bij schrijven een mix van mkm-woorden oplopend in moeilijkheid. Zie het bestand hierboven.

Lees woorden met een cluster erin: Samenvoeging van documenten en aanvulling met woorden. Ook kun je een mix van de woorden vinden in een knip-en plakopdracht en met ‘van pijl tot punt’-kaarten.