Nieuw in mei 2019

Kalender van mei 2019

Tip Nieuwsbegrip – File op de Mount Everest

Bij deze tekst kun je ingaan op het woord ‘file’. Het is heel druk en je moet wachten. Koppel het aan ‘in het verkeer in de file staan’. Wat is daar niet leuk aan? En wat is er gevaarlijk om op de hoge berg in de file te staan? Neem een groot vel en vouw dat doormidden. Links file in het verkeer en rechts file op de berg. Natuurlijk kun je ook aandacht besteden aan weken en maanden van het jaar. In de maand mei kun je 5 à 6 dagen de berg beklimmen. Of bekijk waar de Mount Everest ligt. De bergsport kun je ook bespreken.

Bekijk eerst een filmpje (op schooltv) over bergbeklimmen.
Maak daar een sportverslag van met het document:

Het bespreken van de opbouw van een berg is ook leuk. Het dal, de top met sneeuw, de boomgrens…. Hopelijk zit er een leuke suggestie bij om kinderen bij Nieuwsbegrip te betrekken. Veel plezier.


taal letters, beginrijm, eindrijm werkbladen groep 3, alfabet

Leer alle letters kennen. Het is een lang document. Gebruik alleen de letters die je nodig hebt. Begin klein en voeg elke keer één of twee letters toe.


Seizoenen lente zomer herfst of winter

Alvast een voorproefje voor de zomer zomer - woordenschat - herken het woord . Een document met zichtwoorden: zomer, strand, ijsje, parasol, zandkasteel en zonnebrand.


de klok en de tijd

Klokkijken hele uur, aangevuld met digitale tijd. r - klok - heel uur - beeldvorming, variatie

En documenten, voor de wat meer gevorderde klokkijker: