Nieuw in mei 2019

Kalender van mei 2019

Tip Nieuwsbegrip – Formule 1 terug naar Nederland

Formule 1 wagens rijden erg snel.

De raceauto’s zien er vaak flitsend uit. Zoek een afbeelding van een raceauto op internet en laat deze versieren met snelle prints. Vlammen of felle kleuren. Misschien eerst een paar voorbeelden bekijken op internet. Of kun je de auto van Max nakleuren?

Onderstaande opdrachten zijn hoogstwaarschijnlijk pittig om zelfstandig te verwerken. Maar wel goed bruikbaar om met een maatje te doen. Of tijdens de begeleiding. In de tekst van Nieuwsbegrip staat een stukje over de geschiedenis van het circuit van Zandvoort. Maak een tijdlijn en plaats de data hierop. Er is ook een discussie gaande tussen voor- en tegenstanders. Maak dit duidelijk op rood en groen papier. Wat zijn de redenen van de voorstanders en wat van de tegenstanders Bespreek dan enkele termen die in de tekst voorkomen. Dat wordt de opdracht om zelfstandig te verwerken. Of kies voor een filmpje over Max Verstappen. Dat is te vinden op Schooltv. Kun je eventueel daarna (of op een later tijdstip) de volgend opdracht laten maken.

Max Verstappen is een coureur.

Vertel wat je weet over Max Verstappen. Zoek een foto op internet (of regel er één vooraf als begeleider). Gebruik de informatie uit de tekst en het filmpje om meer te vertellen over de formule 1 en Max.


Seizoenen lente zomer herfst of winter
Alvast een voorproefje voor de zomer zomer - woordenschat - herken het woord . Een document met zichtwoorden: zomer, strand, ijsje, parasol, zandkasteel en zonnebrand.


de klok en de tijd

Klokkijken hele uur, aangevuld met digitale tijd. r - klok - heel uur - beeldvorming, variatie

En documenten, voor de wat meer gevorderde klokkijker: