Nieuw in maart 2020

Doe een klusje in huis

We proberen elke dag een ander soort klusje te doen. Vandaag vouwen Robin en ik de was.

Dit document is ook voor ouders beschikbaar. wereldwijs - doe een klusje in huis - aanvulling: snijd champignons - gratis download

lente - tijd en temperatuur gr 6/7 en/of VSO 8p.

Tip Nieuwsbegrip – Gebarentolk

Nieuwsbegrip gaat deze keer over de gebarentolk die te zien is op tv bij belangrijke informatie.

Misschien ondersteun je thuis of op school klanken of woorden met gebaren. Dan kun je hiernaar verwijzen. Waarom was dat fijn? Ook bestaat er op YouTube het gebaar van de dag. Wie kent er enkele gebaren? Je kunt er een spel van maken. Jij gebaart een woord en de ander vertelt welk woord het is. Maak je gebruik van de ondersteunende lessen van Weerwoord Kentalis? Dan is dit een goed moment op nog eens uit te leggen waarom dit een fijne ondersteuning is voor kinderen die moeite hebben met gesproken taal. Geen gebarentaal, maar wel ondersteuning in beeld. Op schooltv zijn er enkele filmpjes met gebarentolk. Leuk om eens te kijken of voor een bovenbouwleerling een gesprek te voeren over het waarom van deze ondersteuning.


Overtrekken van blokletters groep 2 groep 3 basisschool speciaal onderwijs werkbladenTrek de blokletters over. Woorden met de beginklank sch. De werkbladen zijn op verzoek gemaakt.


Woorden en spelling


Geldrekenen

Een groepsoverstijgend document dat je voor van alles en nog wat kunt inzetten.

Kaarten met  munten en biljetten kun je uitknippen en gebruiken voor allerlei toepassingen.

We doen je hopelijk ook plezier met de kaarten met  allerlei producten van € 1,- tot € 100,- . Je kunt euro’s uittellen of – als je het moeilijker wilt maken – laten samenstellen met centen. Koop meerdere producten, maak een boodschappenlijst en zet de rekenmachine in.