Nieuw in maart 2020

Kalender van maart 2020

 

Doe een klusje in huis

We proberen elke dag een ander soort klusje te doen. Vandaag vouwen Robin en ik de was.

Dit document is ook voor ouders beschikbaar. wereldwijs - doe een klusje in huis - aanvulling: vouw een theedoek en een handdoek - gratis download

lente - tijd en temperatuur gr 6/7 en/of VSO 8p.

Tip Nieuwsbegrip – Thuis bezig blijven

Je mag minimaal naar buiten, je kunt niet naar school, je hebt geen sportclub… Wat doe je dan om fit te blijven? Hoe blijven topsporters fit? Misschien is het voor veel kinderen sowieso fijn om een schema of dagplan te hebben. Je bent snel geneigd om in je huispak te blijven zitten en later uit bed te komen. Maar geef jezelf structuur. Mensen delen ideeën – zoals wij ook zorgen voor iedere dag een gratis download – en natuurlijk zorgen de scholen voor het leerinhoudelijke stuk. Ook daar komen tips voorbij als een spelletje buiten of een yogales. Allemaal dingen om te bewegen (op een afstand van ruim 1,5 meter).

Wil je ‘bewegen’ centraal stellen? Gebruik  t - basiswoord - bewegen - ik loop, ik val, ik lig - beeldvorming, opdrachtkaartZoek plaatje en woord bij elkaar. Doe de beweging na die op het plaatje staat.

Of gebruik  maak een buitenspeelboek - gratis download tot di 31 maart Niet om met de klas te doen, want dat gaat niet lukken. Maar je kunt wel allerlei buitenspelletjes verzinnen en die beschrijven. Dan ben je zinvol bezig met tekenen en een verslag schrijven. En je kunt  elke dag een spel spelen wat je zelf beschreven hebt. Zo zie ik ook ‘vloggen’ voorbij komen om elkaar op de hoogte te houden. Zou je dus ook kunnen doen. Beschrijf een spelletje dat je buiten kunt doen en deel het in de groepsapp.


Overtrekken van blokletters groep 2 groep 3 basisschool speciaal onderwijs werkbladenTrek de blokletters over. Woorden met de beginklank sch. De werkbladen zijn op verzoek gemaakt.


Woorden en spelling


Geldrekenen

Een groepsoverstijgend document dat je voor van alles en nog wat kunt inzetten.

Kaarten met  munten en biljetten kun je uitknippen en gebruiken voor allerlei toepassingen.

We doen je hopelijk ook plezier met de kaarten met  allerlei producten van € 1,- tot € 100,- . Je kunt euro’s uittellen of – als je het moeilijker wilt maken – laten samenstellen met centen. Koop meerdere producten, maak een boodschappenlijst en zet de rekenmachine in.