Nieuw in juli 2022

Kalender juli en augustus 2022


Je kunt de zomerbestanden vinden onder de knop Thema.

En de zomermaanden: vragen over juni, juli en augustus. Voor leerlingen die veel interesse hebben in tijd.

Nieuwsbegrip – Het beest in ons

In het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam is een tentoonstelling: ‘Het beest in ons’.

Dieren leren ons hoe wij bepaalde problemen op kunnen lossen. Het zou mooi zijn als wij hier eens naar zouden luisteren.

Meer dan de moeite waard dus om met dit onderwerp aan de slag te gaan. Je kunt natuurlijk beginnen met het kijken naar het journaal en het lezen van de tekst. Haal de voorbeelden uit de tekst/uitzending en ga deze bespreken. Wellicht kom je ook tot een probleem dat speelt bij je leerling of in de klas. Welke dieren passen daarbij en hoe zouden zij dit oplossen. Past er geen dier bij dan kun je toch bekijken hoe je iets op kunt lossen. Want problemen zijn uitdagingen.

Misschien kun je met deze kaarten aan de slag:  w – gedrag – school / aan tafel – bedenk een oplossing – opdrachtkaarten – 6p.

Deze suggesties zijn natuurlijk geen zelfstandig te verwerken opdrachten. Daarvoor kun je een document nemen met het thema dieren https://www.opjeeigenwijze.nl/thema/dier/ . Bekijk wat er bij jouw leerling past. Verder hebben we ook het vraag en antwoordblad en het blad met verwijswoorden.