Nieuw in december 2019

Kalender van december 2019

In aantocht: Op verzoek van enkele klanten maken we een uitbreiding bij de sommen + 1 +2 en +3. Dit bij de sommen tot 10 en bij de sommen tot 20. Veel kinderen lijken behoefte te hebben aan herhaling van dit soort sommen. We vullen dit aan met dobbelsteenpatronen waarbij je niet hoeft te kunnen schrijven.

Rekenen plussommen, minsommen, splitssommen

De eerste aanvulling op het document met +1 r - plus tot 10 +1 (en +0) 26p. Bijna klaar: +2 en +3 en de mix hiervan.

Tip Nieuwsbegrip – Moet de kat binnen blijven?

Moet de kat binnen blijven? Daar gaat de tekst van Nieuwsbegrip over. Een document dat hier goed bij past is t - deel het in - dier. Neem blad 5 of 6. Hier moeten dieren ingedeeld worden in wild of tam. Verder kun je ook een kat laten tekenen. Gebruik het stappenplan: blad 3 w - natuur - dier - teken huisdieren. Een kat is een roofdier. Een vleeseter heeft een ander gebit dan een planteneter. Mocht de tekst van Nieuwsbegrip jouw leerling aanspreken, dan zou je volgend document als extra taaldocument kunnen geven:  w - natuur - dier - tanden - vleeseter of planteneter - toepassing. Weer een aantal documenten van de site die je aan kunt laten sluiten bij een les als Nieuwsbegrip. Natuurlijk zijn er ook de algemene bestanden als maak een mindmap, zoek enkele woorden uit de tekst of teken en schrijf enkele woorden. Weer voldoende invulling. Veel plezier.


Seizoenen lente zomer herfst of winter

Kerst ongeveer groep 3, paar bladen nieuw, paar bladen zo gebleven: Kerst - rekenen gr3 18p.


s - woord - maak een boekje

woordsoort

Korte zinnen met mkm-woorden met het woord ‘in’, een kieskaart erbij:  t - woordsoort plaats - in 11p.. Een kieskaart druk je dubbelzijdig af. Soms kijkt een leerling vooraf wat de antwoorden moeten zijn. Heb je die ervaring, dan kun je ook alleen de voorzijde van de kieskaart afdrukken. Het materiaal is dan alleen niet meer zelfcontrolerend. Het kost soms wat keren begeleiding, maar na een paar keer samenwerken lukt het misschien om niet meer vooraf naar de antwoorden te kijken.


Woorden en spelling


zaakvakken

Dit was een uitdagende om te maken, verzoek van een van onze klanten. België en Verenigd Koninkrijk. w - wereld - België, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten. Voor de bovenbouw.