Nieuw in december 2019

Kalender van december 2019

Bij mij thuis zit een oudjaarliefhebber: winter - tijd en het weer - gr7 8p.

Rekenen plussommen, minsommen, splitssommen

De eerste aanvulling op het document met +1 r - plus tot 10 +1 (en +0) 26p.

Dit voelt een beetje als een kerstcadeautje dat af is: r - plus tot 10 +2 +3 en +1 +2 +3 63p. Combinatie van een tweetal verzoeken: veel dobbelstenen en meer sommen met + 1, + 2 en + 3. Dat is gelukt. Het zijn veel bladen. Je kunt dus kiezen voor je leerling wat hij of zij nodig heeft. Neem de ruimte om over te slaan, opnieuw te doen, een ander document tussendoor in te zetten, etc. We maken materiaal dat geschikt is om te oefenen, niet om het allemaal te ‘moeten’ doen.

Tip Nieuwsbegrip – Serious Request

Nieuwsbegrip gaat deze keer over Serious Request. 6 mensen van de radio wandelen van Goes naar Groningen. Mensen kunnen liedjes aanvragen en ze betalen daarvoor geld voor het goede doel. Dit jaar gaat het geld naar slachtoffers van mensenhandel.

Bijdragen aan een goed doel: w - mens - zorg voor een ander - hoe kun je helpen (bij een goed doel)? .

Afstand Goes – Groningen: neem een kaart van Nederland en zoek samen een route. Je kunt kijken hoe lang de weg is en berekenen hoe vaak er stukken van 20 km gewandeld worden, de afstand die de dj’s per etappe ongeveer afleggen. Voor de exacte route: kijk op looproute Serious Request

Getallen uit de tekst: bekijken wat ieder getal aangeeft: rangtelwoord, km, geld, datum. Zo komen er allerlei termen in context voorbij.

Rode Kruis: filmpje zoeken op Schooltv over werkzaamheden van het Rode Kruis. Typ Rode Kruis in en er verschijnt een aflevering van Klokhuis over haar werkzaamheden. Gebruik het stappenplan van de site om het filmpje te zoeken:  w - internet - kaart - zoek een filmpje - schooltv.

En er worden veel acties door kinderen georganiseerd. Veel succes!


Seizoenen lente zomer herfst of winter

Kerst ongeveer groep 3, paar bladen nieuw, paar bladen zo gebleven: Kerst - rekenen gr3 18p.

Voor liefhebbers van mozaïek: Kerst - mozaïek - gr4 5p.

 

 


s - woord - maak een schrijfboekje

woordsoort

Korte zinnen met mkm-woorden met het woord ‘in’, een kieskaart erbij:  t - woordsoort plaats - in 11p.. Een kieskaart druk je dubbelzijdig af. Soms kijkt een leerling vooraf wat de antwoorden moeten zijn. Heb je die ervaring, dan kun je ook alleen de voorzijde van de kieskaart afdrukken. Het materiaal is dan alleen niet meer zelfcontrolerend. Het kost soms wat keren begeleiding, maar na een paar keer samenwerken lukt het misschien om niet meer vooraf naar de antwoorden te kijken.


Woorden en spelling


zaakvakken

Dit was een uitdagende om te maken, verzoek van een van onze klanten. België en Verenigd Koninkrijk. w - wereld - België, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten. Voor de bovenbouw.