Nieuw in september 2023

 De herfst komt er echt aan. Het weer slaat tenminste om. Onze herfstbestanden zijn te vinden bij de knop thema > herfst.

Nieuw is het bestand voor de maanden tot de winter:


Oud en vertrouwd document. Op verzoek van een klant vind je nu het bordspel Wie is de wijsneus met en een variant zonder getallen erop. Soms gooit een kind 4 met de dobbelsteen en wil dan op het vakje met de 4 gaan staan. Om die reden hadden we al de getallen uit de slang gehaald. Wie weet moet er meer volgen. Laat het ons weten als dat zo is.
We gebruiken deze spellen zelf vaak tijdens de begeleidingen omdat ze zo geschikt zijn om kaartjes bij te leggen waarmee je iets kunt herhalen of kunt bespreken.


Woordenschat woorden omschrijven

Bij woordenschat vind je een leuk nieuw document met een mix van oefeningen. Een leerkracht vroeg ons dit voor een leerling te maken.
Let op: 2 opdrachten op 1 pagina kan lastig zijn voor een leerling. Probeer uit of je leerling dit kan.


Rekenen getal aantal en getalrij Getal, aantal en getalrij tot 10

De knijpkaarten in dit document krijgen iets meer ruimte aan de onderkant, zodat je met de knijper het goede antwoord niet meer zo af dekt.
Je vindt 2 nieuwe werkbladen: 1 met blokjes. Je leerling kan kleine blokjes erbij gebruiken om handelend te rekenen. 1 met een eierdoos. Je leerling kan bij het maken van het blad een eierdoos vullen met het aantal eieren.

Tip van een leerkracht: Maak 2 tabbladen in een map. 1 met ‘blokjes’sommen en 1 met ‘eier’sommen. Dan kun je snel een blad vinden als de klas met blokjes of met eieren gaat werken.

werkbladen eierdoos en blokken - 6 structuur - voor speciaal onderwijs