Nieuw in april 2021

 Kalender van april 2021

Koningsdag

Dit jaar gaat de koninklijke familie naar Eindhoven. 

Koningsdag - div niveau's - 16p.

Nieuwsbegrip – mariniersvliegpak

De tekst van Nieuwsbegrip gaat over een vliegpak van de mariniers. Met dit pak kunnen ze vliegen van boot tot boot en kunnen zij komen op plaatsen die anders misschien onbereikbaar zijn.

Een document dat aansluit bij vliegen is t – woorden omschrijven – vervoermiddel: land-lucht-water-spoor. Bekijk welk blad goed bij jouw leerling past.

Het document w – verkeer – vervoermiddel – toepassing is iets pittiger. Dus hier kun je ook nog een keuze uit maken.

Verder de algemene bladen: w – basisblad – kenmerk – schrijf, teken en verzin dingen bij je onderwerp   of een praatplaat maken met t – denkrelatie – verhaal – maak een mindmap.

Je schrijft en tekent met de leerling mee tijdens het lezen van de tekst. Vragen die gesteld worden kunnen opgezocht worden op deze ‘praatplaat’. Als extra opdracht zou je een eigen superheld kunnen laten kleuren of tekenen. Want wie wil er nou niet vliegen?

Geldrekenen Communicatie

Voortschrijdend inzicht: pakketje van een week geleden met alleen speelgoed uitgebreid met boodschappen uit de supermarkt. Leek ons een reëlere boodschappenlijst en interessanter voor sommige leerlingen: taal meervoudige opdracht / rekenen geld - koop speelgoed - 9p.


zelfstandigheid moet je leren

Bij de tips staat onder materiaal werk zelfstandig - 3-takenkaart, weektaak spelling en weektaak. Het is een pakketje met voorbeelden van dagkaarten en weekkaarten. Mocht er iemand zijn die een eigen vorm uitgewerkt zou willen zien, stuur ons een schets. Dan kunnen we ermee aan de slag.


klokkijken en de tijd

Na uur en half uur ook een aangepaste versie in tijdsduur met kwartieren:

Mocht je opdrachtkaarten kunnen gebruiken met 10 minuten of met 5 minuten, laat het ons weten. Dan gaan we daarmee aan de slag.

zaakvakken

Duinen, dijken en dammen beschermen Nederland. Nederland is een echt waterland. Voor de bovenbouw en het VSO: w - Nederland is een waterland - 14p.

 

Rekenen plussommen, minsommen, splitssommen

Tientallen erbij, eenheden erbij, maar nu ook tientallen eraf en eenheden eraf, allemaal apart te oefenen, aan het eind een mix om in de sommen te kunnen schakelen. Kies de pagina’s die je leerling nodig heeft en sla de rest over of herhaal juist een aantal bladen.