Nieuw in januari 2020

Kalender van februari 2020

Seizoenen lente zomer herfst of winter

28 januari: Pagina 7 en 8 zijn nieuw: winter - tijd en het weer - gr7 8p.

Tip Nieuwsbegrip – Brexit

Op vrijdag 31 januari verlaat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie. De Brexit is een feit.

Als zelfstandige verwerking kun je kiezen uit verschillende documenten van de site. Pagina 7 t/m 10 van het document w - wereld - België, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten is informatie over het Verenigd Koninkrijk. Inclusief het inkleuren van een topografisch kaartje en de vlag. Verder wordt benoemd dat Londen de hoofdstad is.

Misschien een idee om Nederland met provincies en hoofdsteden aan te kaarten of te herhalen w - topografie - Nederland - hoofdsteden - pakket en w - topografie - Nederland - provincies - pakket .

Kleur de vlag van de Europese Unie: w - canon50 - vanaf 1945 - Europa - kleur de vlag van de Europese Unie - doeblad.


Rekenen plussommen, minsommen, splitssommen

Laatste deel van verzoek van een klant: plussommen tot 20 met + 1, + 2 en +3 r - plus tot 20 + 0 1 2 3 47p . Het eerste deel is zonder overschrijding van de 10. Het laatste deel met overschrijding van de 10. Je kunt ervoor kiezen eerst alle sommen tot 10 te doen en dan over te stappen op de sommen tot 20. Een stukje getalinzicht is wel prettig als je tot de 20 gaat.

Een forse aanvulling op keer de som r - plus tot 10 - keer de som 19p. We zijn wat huiverig om ‘keer de som’ aan te bieden. Eigenlijk moet je dit ‘gegeven’ zelf ontdekken in het rekenen, anders is het een enorme trukendoos. Ach dan is 6×4 makkelijker uit te rekenen als 5×5. 1 erbij en 1 eraf toch? En ja, dit is gedaan door iemand die later de TU Delft deed, heeft ie me laatst opgebiecht. Ga dus voor inzicht, begrip etcetera.

Op verzoek van een klant vind je enkele bladen met de dobbelsteenstructuur bij dit setje: r - plus tot 10 - alle sommen door elkaar 32p.


Woordenschat

Aanvulling op het bestand dieren uit Afrika met nog een aantal andere wilde dieren: t - woordenschat - dier uit Afrika / wilde dieren / dierentuin 17p..


Woorden en spelling